Menu

Hybrid platt-vvx driftsatt hos energikund

Hem Hybrid platt-vvx driftsatt hos energikund

I början av 2018 driftsattes den SPX APV Hybrid S4 Plattvärmeväxlare som vi levererade till energikund på östkusten sommaren 2017.

Applikationen är till för att varmhålla bioolja (220 kW, 76 ton/h) som skall pumpas genom cirka 200 m rör från förvaringstank till förbränningspannan.

APVs helsvetsade plattvärmeväxlare av s.k. ”Hybrid” modell är i princip som en tubvärmeväxlare på ena sidan med upp till 7 mm ”diameter” och med traditionell korrugerad form på andra sidan. I denna kunds fall är det vätskan med hög viskositet, dvs oljan, som löper. Och på andra sidan har kunden ett glykolbaserat system (65 ton/h) som i sin tur växlas mot fjärrvärmenätet (19 ton/h) genom en samtidigt levererad SPX APV Orion 034 med Energy Saver-plattor. Alla mediaberörda delar i rostfritt 316L material.

Systemet har nu varit i drift sedan mitten av januari 2018 och kunden har vid uppföljning med besök på site bekräftat önskad funktionalitet och är nöjd i sin helhet med vår leverans och dokumentation.

Alternativt användningsområde för hybrid-växlaren är där man har starkt försmutsande miljö på en sida och behöver rensa ofta, du kan läsa mer om detta på en tidigare nyhet här.

Ni kan läsa mer om produkterna från SPX APV här och en broschyr om Hybriden finner ni här.

Kunden ställer gärna upp som referens vid intresse från andra, kontakta i så fall vår ansvariga säljare Johan för mer information!

Kontakta oss!

Johan Stangvik

031-36 36 128 johan@campreq.se
Back to Top