• Plattvärmeväxlare

Plattvärmeväxlare

Plattvärmeväxlare för industriella ändamål

Plattvärmeväxlarens konstruktion ger stor värmeöverföringsyta sett till sin storlek. Inom detta produktområde har vi utrustning tillgänglig i många olika typer av material för att möta kundernas behov och alltifrån små flöden eller lite större flöden ända upp till 4500 m3/h.

CAMpreq tillsammans med SPX APV i Danmark hjälper dig med lämpligt val av vilka typer och modeller som passar bäst. Och kan tillhandahålla service både på plats hos kund eller i APVs egen verkstad.

APV plattvärmeväxlare kan erbjudas i flera olika utföranden:

  • Packningsförsedda
  • Halvsvetsade
  • Lödda

Vill du veta mer om plattvärmeväxlare?

Kontakta mig idag!

Johan Stangvik
skicka e-post »
Tel: 031-36 36 128

Se senaste aktuellt »

Packningsförsedda plattvärmeväxlare

Plattvärmeväxlare XL modell Sirius - platta

Produktprogrammet av plattvärmeväxlare från APV innehåller flertalet olika utföranden av plattor som utvecklats genom åren där vissa nyheter och produktförbättringar introduceras på senare tid.

I dagsläget finns det plattor från 0,01 upp till 4,6 m2 värmeöverföringsyta per platta. En del av APV-sortimentet är utrustade med eget utvecklade och patenterade packningsfästen som gör det mycket snabbt och enkelt att utföra packningsbyten utan tillsats av lim osv.

Upphängningsanordningen för plattorna är vidareutvecklad och säkerställer genom olika lösningar såväl bättre lastfördelning och bättre uppriktning av plattorna vilket ger en längre livslängd och förenklat underhållsarbete.

Halvsvetsade plattvärmeväxlare – för gaser eller farlig media

Halvsvetsade plattvärmeväxlare används för aggressiv media såsom H2SO4 eller kylmedel såsom ammoniak eller freon.

Med sin särskilda design som kallas ParaWeld är varannan platta packningsförsedd och varannan är svetsad med endast en O-ring per platta på produktsidan.

Lödda plattvärmeväxlare

Vi har ett brett sortiment av kompakta lödda plattvärmeväxlare som passar särskilt väl till vattenvärmning, fjärrvärme-, gaspanne- och solvärmeapplikationer. De är mycket vanligt förekommande i fjärrvärmeapplikationernas yttersta mottagare, dvs i fastigheterna där värmeväxlingen mot det centrala nätet sker.

Service och underhåll av många olika plattvärmeväxlare

Med APVs mycket kunniga och erfarna servicepersonal, kan vi tillhandahålla service både på plats ute hos kunderna, eller i APVs egna verkstad i Kolding, Danmark.

De utför service inte bara på sina egna modeller av plattvärmeväxlare, utan även många av konkurrenternas varumärken och modeller. I sitt lager har de även många olika storlek och typer av ramar och gavlar för att kunna trycktesta plattpaketen innan leverans till kund.
Där har man också lagerhållning av de vanligaste typerna och storlekar på plattor och packningar för att möjliggöra snabb leverans till kunderna.