Menu

Hybrid-vvx sparar resurser för Hylte Bruk

Hem Hybrid-vvx sparar resurser för Hylte Bruk

Under sommaren 2015 levererades en mycket speciell typ av hybrid-plattvärmeväxlare till Stora Enso i Hyltebruk. Dess helsvetsade konstruktion med tub-karaktär medger betydligt snabbare och enklare rengöring än med traditionell typ av plattvärmeväxlare.

Det som tidigare tog underhållspersonalen 2 dagar att genomföra tar nu endast cirka 4 timmar i anspråk med Hybriden. Och utan risk för efterföljande läckage vilket är vanligt med packningsförsedda typer av plattvärmeväxlare, som många känner till.

SPX APVs Hybrid är en blandning av tubvärmeväxlare och plattvärmeväxlare, där tubsidans goda egenskaper för genomsläpplighet av partiklar och kraftigt förenklad rengöring, exempelvis med högtryckstvätt, kombineras med den korrugerade sidans goda värmeöverföringsegenskaper.

Projektingenjör Per Malmros säger att tiden de spenderat på underhåll avsevärt minskat sedan införskaffningen av SPX APVs Hybrid.

Hybriden används av i Hylte för kylvattnet till vakuumsystemets pumpar på PM4. Halten och typen av orenheter i vattnet gör att partiklar fastnar oavsett vilken typ av värmeväxlare man använder.

Ni kan läsa mer om produkterna från SPX APV här och en broschyr om Hybriden finner ni här. Johan är vår specialist på produkten, vill du veta mer så ring honom idag!

Kontakta oss!

Johan Stangvik

031-36 36 128 johan@campreq.se

Back to Top