Menu

Två kyltorn till stålgjuteri

Hem Två kyltorn till stålgjuteri

Vi är glada att nyligen ha levererat två evaporativa kyltorn till ett stålgjuteri i Värmland. Enheterna ersätter två äldre kyltorn där man pga en större brand på fabriken nu passar på att byta ut sina ålderstigna kyltorn.

Projektet är ett tydligt exempel på hur CAMpreq kan ta sig an en förfrågan även när alla data inte finns att tillgå från en gammal anläggning och utrustning som inte levererats av oss ursprungligen.

Med hjälp av platsbesök där vi bl.a. inspekterade mått, konstruktion och kylpackningstyp i de gamla kyltornen, kunde vi erbjuda nya enheter som vi med stor säkerhet vet kommer klara minst lika bra kylkapacitet som de gamla.

Detta baserat på lång erfarenhet, beräkningar och noggrann kommunikation och informationsutbyte med såväl kundens projektkonsult som vår partner MITAs produktspecialister.

De två nya kyltornen är av modell MITA PME 3104 vardera med 2,5 MW kyleffekt vid designpunkten, ett kylvattenflöde på 110 m3/h vardera med en direktdriven fläkt/motor på 7,5 kW installerad effekt och med permanentsmorda lager.

Du kan läsa mer om våra kyltorn från MITA här: Kyltorn, och vill du veta mer så ring eller maila oss idag!

Bilder tagna vid lastning på fabriken i Siziano strax söder om Milano, Italien
(foto: Marco Giacinto & Giada Soldati)

Kontakta oss!

Peter Sundbaum

031-36 36 126 peter@campreq.se
Back to Top