Menu

Ny kyltornsmodell med stora miljöfördelar

Hem Ny kyltornsmodell med stora miljöfördelar

MITA kompletterade under 2020 sitt ordinarie sortiment inom PME-modellområdet med en särskild modell utvecklad för extra låga ljudnivåer kallad Silent Plus – förkortat SPL.

Idén föddes i samband med ett svenskt projekt där extraordinära ljudkrav på ett massabruk krävde en speciallösning utöver MITAs vanliga ”Silent”-optioner. Genom att överdimensionera storleken på kyltornen, kunde vi med minskat behov av luftmängd använda en mindre elmotor och vid ett lägre varvtal. En följd av detta blir också en betydligt lägre effektförbrukning vilket gör att

MITAs modell PME Silent Plus ger dubbla miljöfördelar: låg ljudnivå och låg effektförbrukning

Förutom lågvarvsmotor/fläkt och överdimensionering, är luftintagen täckta i två riktningar och kan utrustas med skvaldämpande mattor i uppsamlingsbassängen samt ljuddämpande huvar på luftintagen.

Sedan det svenska projektet våren 2019, har MITA utvecklat modelltypen vidare så att Silent Plus finns tillgänglig som standardtillval i alla olika storlekar inom MITAs PME-modellsortiment. Redan under 2020 fick MITA fler än 20 order av den nya SPL-modellen för leverans internationellt.

Du kan läsa mer om våra kyltornslösningar här: Kyltorn och vill du veta mer så ring eller maila oss idag!

Kontakta oss!

Peter Sundbaum

031-36 36 126 peter@campreq.se
Back to Top