Menu

Kyltorn levererat till bilindustrin

Hem Kyltorn levererat till bilindustrin

En av våra industrikunder i Södermanland har under hösten installerat ett kyltorn av modellen MITA PME 3604 E K19 Silent.

Projektet ersätter ett äldre kyltorn, samtidigt som systemdesignen och kylbehovet justerades. CAMpreq har funnits med gällande kyltornet från övergripande idé och tanke skapat på en whiteboard vid första kundbesöket i november 2017.

Några beskrivande rader från kundens projektledaren efter en tids drift med kyltornet:

Det har varit en lång resa genom ett kyltornsprojekt som bytte skepnad till ett fabriksflyttsprojekt som tog Covidpaus, för att sen åter ta fart.

NU… kan jag konfirmera att det nya tornet från er på CAMpreq är installerat och klart och i drift! Vi har vridit tillbaka ventilen och kör fullt ut på nya tornet. Och SOM det levererar! Allt går kalas och det kyler vår process grymt bra!

Vår kund som tillverkar delar och komponenter inom bilindustrin använder kyltornet för att kyla bort cirka 700 kW vid design temperatur 39C in och 28C ut. Kyltornet är cirka 3,6 x 2,4 m i storlek och har flertalet kloka tillvalsoptioner, bl.a. en mer långsamtgående fläkt/motor för tystare drift pga sin närhet till omgivande boendekvarter.

Läs mer om våra kyltorn här.
Länk till broschyr om PME-modellen här.
Vi ni veta mer, slå oss en signal idag!

Kontakta oss!

Nicklas Martinsson

031-36 36 123 nicklas@campreq.se
Back to Top