Menu

KSB Mörck AB blir KSB Sverige AB

Hem KSB Mörck AB blir KSB Sverige AB

Efter ett nästan trettio år långt framgångsrikt joint venture mellan KSB AG och C.A Mörck AB har KSB AG tagit över hela ägarskapet i KSB Mörck AB. KSB AG är därmed 100% ägare till det svenska sälj- och serviceföretaget som också byter namn till KSB Sverige AB.

Den tekniska försäljningen som bedrivs av C.A. Mörck AB påverkas inte av denna förändring, utan fortsätter på samma sätt som tidigare.

Historik:
C. A. Mörck AB grundades 1912 av Carl-Adolf Mörck och ägs och drivs idag av familjen Mörck i 3:e generationen.

KSB AG som grundades 1871 i Frankenthal, Tyskland, har en lång och framgångsrik historia i Sverige. Redan 1926 kompletterade C.A. Mörck sitt produktprogram med pumpar av fabrikat Klein Schanzlin & Becker (KSB), och på 1960-talet kompletterades produktprogrammet med deras ventiler.

Ett gemensamt joint venture, KSB Mörck AB, bildades 1988 och därmed etablerade sig KSB med eget bolag på den svenska marknaden. Nu tas det sista steget genom ett 100% ägarskap och namnbyte till KSB Sverige AB.

KSB Sverige kommer även fortsättningsvis att ha sitt huvudkontor i Göteborg i lokaler som sedan 1982 ägs av C.A. Mörck, som också är fastighetsägare till Pumphusets kommande nybyggda huvudkontor i Stockholm.

C.A. Mörck fortsätter som tidigare med försäljningen av värmeteknisk och ljuddämpande utrustning till nordisk industri. Och är naturligtvis glada att även fortsättningsvis få verka och umgås nära våra huskollegor och dela vissa praktiska gemensamma funktioner såsom reception, godshantering m.m.

Kontakta oss!

Johan Stangvik

031-36 36 128 johan@campreq.se
Back to Top